Home Cursuri Domeniul IT Designer pagini web
PDF Imprimare Email

Designer pagini web, nivel 3, COD COR 411303

 
Montator, reglor, testor tehnica de calcul, nivel 2, COD COR 8283.2.1Designer pagini web, nivel 3, COD COR 411303

Designerul de pagini de web (studii medii) este liantul între clienţii, persoane juridice sau persoane fizice, fiecare cu nevoile lor şi tehnologia de promovare prin pagini web atât şi structura tehnologică a internetului, mediul specific în care sunt instalate, publicate, găzduite, promovate şi vizitate paginile diferitor clienţi de către vizitatorii din întreaga lume. Este cel care face transferul de informaţia primită de la client, sub o anume formă, într-o manieră cât mai apropiată de vizitatori.

Vizualizarea conţinutului informaţional destinat vizitatorilor de pagini web se face prin intermediul diferiţilor navigatori sau browseri, cum ar fi: Internet Explorer, Netscape, Opera, Mozilla, Konqueror sau Firefox.

Designerul de pagini web pune în practică cunoştinţe din domeniul marketing, realizează analize şi sinteze, pentru a descoperi cerinţele vizitatorilor şi clienţilor, are aptitudini specifice proiectanţilor în domeniul tehnologiei informaţiei dar şi calităţile unui artist cu ajutorul cărora modelează sit-urile. El reuşeşte să îmbine datele tehnice într-o structură artistică cât mai plăcută şi funcţională.

Întrucât proiectarea unei pagini web presupune activităţi din domenii conexe, este necesară munca în echipe de webdesigneri care să conlucreze la realizarea acestor lucrări complexe. Ocupaţia satisface un segment limitat al nevoilor clienţilor, printr-o specializare într-o anumită zonă a proiectării de pagini de internet: texte, grafică şi animaţie, conţinut, multimedia, interactivitate.

 
                                              Noutati pe Facebook!                                             Vlastarul de azi, copacul de maine. Salvati mediul!